Foto: Matīss Markovskis

Rabarberu pīrāgs ar bazilika un krējuma mērci 0

Sastāvdaļas
• 250 g rabarberu
• 30 g cukura
• 25 g mannas putraimu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Mīklai
• 50 g sviesta
• 100 g miltu
• 25 g brūnā cukura

Drumstalām
• 50 g cukura (var brūno)
• 50 g sviesta
• 30 g mandeļu miltu
• 35 g pilngraudu kviešu miltu
• vaniļa – puspāksts (vai ceturtdaļtējkarote vaniļas cukura)

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērcei
• 3 ēdamkarotes skāba krējuma
• 1–2 ēdamkarotes medus
• pāris lapiņu svaiga bazilika

Pagatavošana.
Bļodā ber miltus, cukuru, pievieno mīkstu sviestu un samīca viendabīgu mīklu. Iespaida to cepamajā veidnē ar taisnām vai robotām maliņām un cep cepeškrāsnī 180 grādos 10–12 minūtes.

Rabarberus sagriež, liek katliņā, pieber cukuru un mannas putraimus, karsē īsu brīdi, kamēr sāk suloties un uzmet pirmo burbuli. Miltos iekapā sviestu un cukuru, arī vaniļu, visu ar pirkstiem saberž, kamēr veidojas drumstalas.

Rabarberu masu (var karstu) uzlej izceptajai mīklai formā un uzber drumstalu kārtu. Liek vēlreiz krāsnī un cep 180 grādos 15–20 minūtes.

Gatavo mērci. Bazilika lapiņas sakapā, pievieno medu un skābo krējumu. Mērci kādu laiciņu patur ledusskapī, jo to pasniedz pavisam aukstu.

Rabarberu cepumu vēl siltu sagriež šķēlēs, liek uz šķīvja un pārlaista ar krējuma un bazilika mērci.

Pavāru piebilde

Var izmantot gatavo smilšu mīklu – šādam ēdāju skaitam vajadzēs 150 gramu. Ja mīklu gatavo mājās, daļu kviešu miltu var aizvietot ar auzu pārslu miltiem (40 g), jo tad cepums būs kraukšķīgāks.Ja mērcei ņem treknu skābo krējumu, to var saputot un tikai tad iemaisīt medu un baziliku.

Konsultanti Maija un Jānis Kairi

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.