Rabarberu kūka
Rabarberu kūka
Foto – Ilze Pētersone

Rabarberu kūka. Šefpavāra Endija Vīnerta recepte 1

Sastāvdaļas

Mizoti rabarberi – 1 kg, cukurs – 430 g, milti – 300 g, sviests – 200 g, pūdercukurs – 50 g, olas – 3 gab., cepamais pulveris – 1 tējk.

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

“Rīt būs svarīgs vakars…” Tramps nāk klajā ar brīdinājumu. Kas rīt gaidāms? 31
Finansiālā veiksme sitīs augstu vilni! Četrām zodiaka zīmēm nauda šonedēļ plūdīs straumēm
“Viņš grib, lai mēs kapitulējam!” Ukraina asi reaģē uz Trampa militārās palīdzības apturēšanu
Lasīt citas ziņas

Pildījums: mizotus rabarberus sagriež gabaliņos, samaisa ar 100 g cukura un notur apmēram 2 h, lai izdalās sula, kuru var izmantot rabarberu limonādei – sajauc ar ūdeni vai ierūgušām bērzu sulām un piparmētrām.

Pamatne: saputo biezās, gaisīgās putās 3 olas dzeltenumus ar 110 g cukura un 200 g sviesta, pievieno 300 g izsijātu miltu ar cepamo pulveri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ceturto daļu gatavās mīklas ievieto saldētavā. Atlikušo masu liek ar sviestu ietaukotā kūkas formā, izlīdzina un cep cepeškrāsnī 160 grādos 15 min.

Uz izceptās pamatnes liek rabarberus bez sulas un pārklāj ar biezā un gaisīgā masā saputotiem 3 olas baltumiem un 220 g cukura, pa virsu uz rupjas rīves uzrīvē sasaldēto mīklu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 min.

Atdzisušo kūku pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar ogām, vaniļas mērci vai saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.