Rabarberu-kivī ievārījums ar apelsīnu aromātu un arī rabarberu kokteilis 0
Sastāvdaļas (aptuvenas): 1,5kg rabarberi, 3 lieli kivi, 1 liels apelsīns, 0,5kg cukurs, 1 tēj.k vaniļas cukurs (Dancuker).
Kā gatavot?
Apelsīnam norīvējam miziņu. Tad visu samizojam, sagriežam un kopā ar apelsīna miziņu sablenderējam putrā.
Pievienojam cukuru, vaniļas cukuru un vārām ap 20 minūtēm, ik pa laiciņam noņemam putas.
Liekam sterilās burkās.
No šī biezeņa es pagatavoju gardu kokteili, kas noteikt ir ļoti veselīgs un veldzējošs vasaras karstajās dienās.
Kokteili gatavot varam divos variantos: no nevārīta biezeņa, kad visas sastāvdaļas sajauktas ar cukuru un sablenderētas. Un arī no jau izvārīta, atdzesēta ievārījuma.
Ņemam 1/2 glāzi šī biezeņa vai gatava ievārījuma pievienojam buņdžiņu bezpiedevu jogurtu, visu sablenderējam un gatavs!
Ļoti gards, svaigi un vitamīniem bagāts dzēriens.
Iesūtīja Natālija Rogova