Rabarberu dzēriens ar laimu un piparmētru 0
Sastāvdaļas
• 3–4 rabarberu kāti
• 2 laimi
• 75–100 g cukura
• sauja jauno piparmētru zariņu
• 1 l ūdens
Pagatavošana.
Piparmētras sakapā ar nazi un pēc tam saberž piestiņā. Rabarberu kātus nomizo un smalki sagriež. Laimus sagriež plānās šķēlītēs. Visu liek krūkā, pārkaisa ar cukuru, samaisa un ļauj diennakti ledusskapī nostāvēties. Uzlej ūdeni, samaisa un pasniedz ar ledus gabaliņiem. Ja nav laika diennakti turēt ledusskapī, var izlīdzēties ar ātro variantu – visas sastāvdaļas likt katlā un 10 minūtes vārīt uz lēnas uguns. Pēc tam nokāst, atdzesēt un likt galdā.