Foto – Anda Krauze

Rabarberu drupenis. Garda Ingmāra Ladiga recepte 0

“Rabarberu drupenis” – tā varētu nosaukt burvīgo desertu, ko pagatavot man iemācīja garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sakuļu olas dzeltenumu ar 65 g cukura, 130 g saldā krējuma un 75 g sviesta; pievienoju 130 g miltu un naža galu sāls. Gatavo mīklu satinu pārtikas plēvē un lieku ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Putins rupji pazemo savu uzticamo preses sekretāru Peskovu
“Pēc šādas izrunāšanās vairs neaicinās uz “Rīta Panorāmu”!” Soctīklos uzslavē sociologa drosmi “ielekt acīs” birokrātijai 22
Kokteilis
Zvaigznes smaida: kurām 4 zodiaka zīmēm šonedēļ vēl uzspīdēs negaidīta veiksme?
Lasīt citas ziņas

Atdzesēto mīklu izveltnēju, sagriežu taisnstūros, cepu cepeškrāsnī 7 minūtes 180 grādos. Divas glāzes nomizotu un sagrieztu rabarberu lieku katliņā, pārberu ar 150 g cukura, uzkarsēju, nokāšu. Sīrupā iemaisu vanilīnu, kanēli un divus olu dzeltenumus; sausajai masai piemetu sauju riekstu, pārleju ar sīrupu, iecilāju stingrās putās sakultus olbaltumus. Rabarberu masu ziežu uz izceptā biskvīta un šauju uz 7 minūtēm cepeškrāsnī. Servēju uz dēlīša vai šķīvja, dekorēju ar ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.