Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”. 07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Putukrējuma torte. Īpašā kurzemnieces Ingrīdas Jēkabsones recepte 0

Cep trīs biskvīta kārtas. Katrai mīklu gatavo no 3 olām, 3 ēdamkarotēm miltu un 3 ēdamkarotēm cukura (rīkojas tāpat kā biskvīta receptē) un cep katru plātni atsevišķi. Mīklu ielej veidnē, ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Kad visas izceptas, atdzesē. Svaigas upenes sablendē ar cukuru (attiecībā 1 : 1). Uz biskvīta ziež ar cukuru sablendētās upenes, tām pāri – putukrējumu. Pēdējo biskvīta plātni noklāj ar putukrējumu un rotā ar dzērvenēm, bet tortes sānus apkaisa ar sadrupinātiem cepumiem.

Reklāma
Reklāma

Gatavoja kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.