Putukrējuma torte. Īpašā kurzemnieces Ingrīdas Jēkabsones recepte 0
Cep trīs biskvīta kārtas. Katrai mīklu gatavo no 3 olām, 3 ēdamkarotēm miltu un 3 ēdamkarotēm cukura (rīkojas tāpat kā biskvīta receptē) un cep katru plātni atsevišķi. Mīklu ielej veidnē, ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Kad visas izceptas, atdzesē. Svaigas upenes sablendē ar cukuru (attiecībā 1 : 1). Uz biskvīta ziež ar cukuru sablendētās upenes, tām pāri – putukrējumu. Pēdējo biskvīta plātni noklāj ar putukrējumu un rotā ar dzērvenēm, bet tortes sānus apkaisa ar sadrupinātiem cepumiem.
Gatavoja kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE