Putukrējuma torte. Burvīga versija ar ievārījumu un āboliem! 0
Kā cept torti, izmantojot saldo krējumu? RITA ĀBOLTIŅA ALŪKSNES NOVADA
Lūk, viena šādas tortes versija ar putukrējumu, ievārījumu un āboliem.
RECEPTE
• 8 olas
• 8 ēdamkarotes kviešu miltu
• 8 ēdamkarotes cukura
• 10 g sviesta
• 300 ml saldā krējuma
• Skābens ievārījums
• Vaniļas cukurs
• Sauja saldētu vai svaigu ogu
Biskvīta mīklai olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Traukiem jābūt tīriem un sausiem, kā arī jāraugās, lai pie baltumiem neiepil kāds dzeltenuma piliens (tad baltumu neizdosies saputot!). Ar mikseri olu baltumus sakuļ gaisīgās un stingrās putās.
Dzeltenumiem pievieno astoņas karotes cukura un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa un cukurs ir izkusis. Iemaisa astoņas ēdamkarotes miltu, pēc tam rūpīgi iecilā saputotos olu baltumus.
Cepamo veidni ieziež ar sviestu, lej tajā mīklu un vienmērīgi izlīdzina . Liek līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes.
Kad biskvīts atdzisis, to sadala uz pusēm. Saldajam krējumam pievieno 3–4 ēdamkarotes cukura, naža galu vaniļas cukura un sakuļ putukrējumu.
Vispirms uz biskvīta pamata klāj ievārījumu, tam pāri – putukrējumu. Virsū liek otru biskvīta plātni, uz tās – putukrējumu tā, lai nosegtu arī tortes sānus. Rotā ar biskvīta drupačām un ogām.
Ievieto uz 3–4 stundām ledusskapī, lai sasūcas garšas.