Putots kazas siers ar čatniju, skābā krējuma saldējumu un svaigām ogām 0
Sastāvdaļas
* 400 g kazas siera
* 100 g piena
Saldējumam
* 500 g skābā krējuma
* 500 g piena
* 10 olas
* 200 g cukura
Čatnijam
* 500 g rabarberu vai skābu ābolu
* 250 g cukura
* 30 g baltvīna etiķa
Pagatavošana.
Kazas sieru saputo ar pienu krēmīgā konsistencē. Rabarberus vai nomizotus skābus ābolus savāra ar cukuru pašķidrā ievārījumā, atdzesē, pielej baltvīna etiķi, lai čatnijs būtu saldskābs.
Lai pagatavotu saldējumu, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pēc tam saputo olu baltumus un tos iecilā dzeltenumos. Masu liek saldētavā un ik pēc laiciņa samaisa, kamēr sastingst.
Deserta trauciņos liek putotu kazas sieru un saldējumu, klāt čatniju un visam uzbārsta svaigas ogas.
Labi garšo ar pašu gatavotiem auzu pārslu cepumiem. Auzu pārslām pieliek 170 g sviesta, 200 g brūnā cukura, olu un 200 g miltu, vēl vaniļu, sodu un mazliet sāls. Sajauc viendabīgā masā, liek pa piciņai uz plāts un cep krāsnī 10–12 minūtes, kamēr cepumi zeltaini.