6. Aukstā zupa ar sieru un garnelēm 10

Kefīra, siera zupa ar garnelēm.
Foto: Shutterstock


Sastāvdaļas:

• 400 g kefīra

• 50 g siera Brinza

• 1 neliela biete

• 1 burkāns

• puse svaiga gurķa

• pusābols

• 2 ķiploka daiviņas

• 70 g garneļu

• dilles

• estragons

• sviests

• garšvielas

• citrona sula

Pagatavošana:

Izvāra bietes un burkānus, sagriež kubiņos un pievieno kefīram. Dilles un estragonu sasmalcina, pievieno dažus pilienus citrona sulas, ieber kefīrā. Ābolus sagriež gabaliņos un vāra mīkstus, atdzesē un pievieno zupai. Ja kefīrs ļoti biezs, var pieliet ābola novārījumu. Gurķi un sieru sagriež kubiņos un kopā ar garšvielām pievieno zupai. Pirms pasniegšanas uz pannas izkausē sviestu, kam pievienots estragons un ķiploks, apcep garneles.

Zupu lej šķīvī un ieliek apceptās garneles.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.