6. Aukstā zupa ar sieru un garnelēm 10
• 400 g kefīra
• 50 g siera Brinza
• 1 neliela biete
• 1 burkāns
• puse svaiga gurķa
• pusābols
• 2 ķiploka daiviņas
• 70 g garneļu
• dilles
• estragons
• sviests
• garšvielas
• citrona sula
Pagatavošana:
Izvāra bietes un burkānus, sagriež kubiņos un pievieno kefīram. Dilles un estragonu sasmalcina, pievieno dažus pilienus citrona sulas, ieber kefīrā. Ābolus sagriež gabaliņos un vāra mīkstus, atdzesē un pievieno zupai. Ja kefīrs ļoti biezs, var pieliet ābola novārījumu. Gurķi un sieru sagriež kubiņos un kopā ar garšvielām pievieno zupai. Pirms pasniegšanas uz pannas izkausē sviestu, kam pievienots estragons un ķiploks, apcep garneles.
Zupu lej šķīvī un ieliek apceptās garneles.