4. Aukstā zupa ar dārzeņiem 10
• 300 g kefīra
• 3 ēdamkarotes biezpiena
• 50 g kūpināta šķiņķa
• pusgurķis
• gabaliņš paprikas
• selerijas kāts
• ķiploka daiviņas
• vārītas olas
• pētersīļu zaļumi
• dilles
• gārsu lapas
• citrona miziņa
• rupjmaizes grauzdiņi
• garšvielas
• sāls
Pagatavošana:
Kefīru kopā ar biezpienu, citrona miziņu un zaļumiem sablendē. Gurķi sagriež salmiņos, papriku un selerijas kātu applaucē un sagriež salmiņos. Dārzeņus liek kefīrā, samaisa. Kūpināto šķiņķi apcep un liek porciju šķīvī pirms pasniegšanas kopā ar olas pusīti. Zupas garšas uzlabošanai pievieno garšvielas.
Rupjmaizi sagriež un apcep, ieberž ar sāli un ķiplokiem. Kārto šķīvī, var pasniegt atsevišķi.