Pusdienu vietā – salāti 0
Rīgas Katoļu ģimnāzijas grāmatvede Aija Grinberga (46 gadi) visai ģimenei labprāt gatavo arī sātīgus salātus, kuru viena no sastāvdaļām ir vistu akniņas.
Šo salātu recepti viņai iemācīja meita Aija Zūle, kura to labprāt gatavo arī savai ģimenei. Salātu sastāvdaļas var variēt – sākot no skābenēm un rukolas līdz lapu salātiem. Ar šādiem salātiem pilnībā pietiks, lai paēstu pusdienas karstā vasaras dienā. Ja vēlas, lai salāti būtu treknāki, tos var papildināt ar ceptiem sīpollokiem, kas sajaukti ar pāris ēdamkarotēm krējuma.
RECEPTE
Ceptu aknu salāti
Trīs četras saujas nomazgātu un sasmalcinātu dažādu lapu salātu (Ķīnas kāposti, spināti, skābenes, rukola), 300 g vistas aknu, trīs četras daiviņas greipfrūta, tējkarote medus, tējkarote sinepju, pāris ēdamkarotes olīveļļas, sula no pusītes laima, pāris šķipsnas sāls
Aknas sagriež mazākos gabalos un cep sakarsētā pannā. Pārkaisa ar sāli. Kamēr aknas cepas, uz šķīvja izkārto lapu salātus un greipfrūta gabaliņus. Burciņā ielej olīveļļu, laima sulu, pievieno sinepes un medu. Uzliek vāciņu un labi sakrata.
Izceptās un karstās aknas kārto uz salātiem, bet pēc tam pārlej ar mērci.