Puravu zupa ar malto gaļu 0
Sastāvdaļas
• 1 l dārzeņu buljona
• 700 g puravu
• 500 g maltas liellopa gaļas
• mazs čili pipars
• sāls, pipari
• ēdamkarote miltu
• 200 g kausēta siera
• eļļa
Pagatavošana.
Puravus nomazgā un sagriež ripiņās (var arī izmantot zaļās lapas). Čili piparam izņem sēklotni un pašu sasmalcina.
Sakarsētā eļļā apcep malto gaļu, tad pievieno puravus un čili, sāli un piparus. Pārkaisa miltus un ātri maisot apcep.
Liek katlā, pārlej buljonu (vai ūdeni) un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Īsi pirms gatavības iemaisa kausēto sieru.
Pasniedz ar saldo krējumu, bet diētiskāk – mazliet ierasina ķirbju eļļu.