Labi padevušies puravi! Kā tos uzglabāt ilgāk? 0
Šogad labi padevušies puravi, gribas tos saglabāt vismaz līdz Ziemassvētkiem. OLGA TUKUMA NOVADĀ
Puravu ilgstošai uzglabāšanai mazdārznieku pagrabi nav piemēroti, jo tie ir pārāk silti, līdz ar to augi strauji dzeltē, pastiprināti vīst.
Puravu aukstumizturība ir atkarīga no šķirnes – tiesa, ne tikai ziemas, bet arī rudens šķirnes labi pacieš aukstumu. Ražu sāk vākt, kad stublājs kļuvis 1,5–2 cm resns.
Pakāpeniski novāc līdz vēlam rudenim. Ilgākai uzglabāšanai puravus neilgi pirms sala der pierakt siltumnīcā, jo izraut sīpolaugus no irdenās augsnes būs vieglāk nekā no sasalušās zemes dobē.
Uzglabājamiem puraviem nogriež tikai bojātās un nodzeltējušās lapas (saknes neīsina), pēc tam tos pārvieto uz siltumnīcu, kur izrok aptuveni 20 cm dziļu vagu, ieslīpi ieliek tajā puravus un aprok ar zemi.