Pupiņu zupa ar žāvētām plūmēm 0
Kā gatavot?
Sausās pupiņas iepriekšējā vakarā pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uz nakti uzbriest. Nākamajā dienā nokāš, noskalo, vēlreiz pārlej ar ūdeni un liek uz maksimālās uguns. Kad sāk vārīties, noņem no uguns un, nenoņemot vāku, uz stundu atstāj briest.
Katliņā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno salmiņos sagrieztu burkānu, selerijas kātus, ķiplokus, lauru lapas un nokāstas pupiņas. Pastāvīgi maisot, apmēram 3 minūtes sautē uz spēcīgas uguns. Tomātus sagriež gabaliņos un ar visu sulu pievieno pārējiem dārzeņiem. Ielej buljonu, uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra vēl stundu. Izmantojot konservētās pupiņas, vāra ne vairāk kā 20 – 30 minūtes.
Žāvētās plūmes sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar rozmarīnu liek zupā un vāra vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno sāli un piparus.
Recepte 6 personām