Pupiņu un sēņu pastēte – neticami garda un sātīga 2
Sastāvdaļas – 150 g sarkano pupiņu, 200 g šampinjonu, sīpols, burkāns, 2 ķiploka daiviņas, 100 ml augu eļļas, pētersīļi, sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī uz 6 stundām (ūdeni ik pa laikam nomainīt), pēc tam novāra mīkstas.
Šampinjonus sagriež un apcep pannā augu eļļā.
Atsevišķi pannā sautē sagrieztu sīpolu un sarīvētu burkānu. Sautēšanas beigās pievieno smalki sagrieztus ķiplokus.
Sīpoliem un burkāniem pannā pievieno apceptās sēnes, pupiņas, pielej 0,5 glāzes ūdens, kurā vārījās pupiņas. Visu sautē 15 minūtes. 5 minūtes pirms beigām pievieno sāli un piparus.
Gatavo masu liek blenderī, pievieno smalki sagrieztus pētersīļus un visu sablendē viendabīgā krēmveida masā.
Masu atdzesē un pilda stikla burciņā. Uzglabā ledusskapī.
Labu apetīti!