Pupiņu un seleriju salāti 0
Sastāvdaļas
40 g pupiņu
50 g seleriju
Sāls
Etiķis
Tomātu mērcei
15 g augu eļļas
10 g sīpolu
50 g tomātu biezeņa
Garšvielas
Pagatavošana.
Mērcētas pupiņas vāra mīkstas, nokāš un atdzesē.
Selerijas ar mizu novāra, no mizo un sagriež mazos gabaliņos.
Pupiņas un sagrieztas selerijas samaisa, pārlej nedaudz etiķa, pārkaisa sāli, samaisa un atstāj dažas stundas.
Pēc tam pievieno atdzesētu tomātu mērci, samaisa. Liek dziļā traukā, pārkaisa sasmalcinātas dilles, pētersīļu lapiņas un pasniedz brokastīs vai vakariņās ar sviestmaizi.
Tomātu mērces gatavošana: sagrieztas sīpolu ripiņas eļļā apcep caurspīdīgas, pievieno tomātu biezeni, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un savāra.