Pupiņu, tomātu un kukurūzas sautējums 0
Sastāvdaļas
• 400 g konservētu tumšo pupiņu
• 400 g tomātu
• 300 g žāvētas gaļas
• 300 ml ūdens
• 220 g konservētas kukurūzas
• Sarkanā paprika
• 2 sīpoli
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes tomātu pastas
• 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
• Šķipsniņa Kajennas piparu
• ½ tējkarotes kaltēta majorāna
• Buljona kubiciņš
• Ēdamkarote cukura
• Tējkarote sāls
• Zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana.
Sīpolus un ķiplokus sakapā. Papriku un tomātus sagriež gabaliņos, žāvētu gaļu – kubiciņos. Pannā uzsilda olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno papriku un tomātus. Ūdenī izšķīdina buljona kubiciņu un uzlej dārzeņiem, liek klāt sakapātus ķiplokus, cukuru, sāli, tomātu pastu, žāvētu gaļu un pupiņas. Samaisa, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes. Izslēdz uguni, pievieno majorānu un Kajennas piparus (ja grib pikantāku). Pasniedz ar rīsiem.