Pupiņu bumbas brūkleņu mērcē 4
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 400 g konservētu (vai 300 g izvārītu) pupiņu
• 2 ēdamkarotes rīvmaizes
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• mazs sīpols
• 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Mērcei
• sauja brūkleņu
• 200 ml buljona
• 2 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Sīpolu nomizo un sakapā. Pupiņas nokāš un sablendē kopā ar sīpolu. Pieliek rīvmaizi, augu eļļu, sāli, maltus melnos piparus, sakapātas dilles un samaisa. Saveļ piciņas un liek uz cepamā papīra pannā. Cep +190 °C aptuveni pusstundu, līdz bumbiņas kļuvušas zeltaini brūnas.
Katliņā ieber brūklenes, uzlej buljonu, saldo krējumu un uzvāra. Pievieno sāli un aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzkarsē un noslēdz uguni. Mazliet sablendē. Pupiņu bumbas liek uz šķīvja un pārlej ar mērci. Labi garšo kopā ar griķiem vai kartupeļu biezputru.