Mājputniem 0
LLU Lauksaimniecības fakultātes Agrobiotehnoloģijas institūta vadošā pētniece Aiga Trūpa piebilst, ka arī mājputnu barības maisījumos lopbarības pupas izmanto kā olbaltumvielu avotu. Taču šo pākšaugu sēklu bioloģiskā vērtība nav augsta, jo nepietiekamā aminoskābju sastāva dēļ (maz sēru saturošo aminoskābju metionīna un cistīna) vielmaiņas procesos daudz aminoskābju iet zudumā. Tāpēc putniem papildus lopbarības pupu proteīnam nepieciešams saņemt arī dzīvnieku valsts olbaltumvielas. Pākšaugu sēklas ir grūtāk sagremojamas nekā graudi. Pupās ir 86–88% sausnas, 26–28% kopējā proteīna , 1,3–1,5% tauku, 7–8% kokšķiedras. Minerālvielu, it īpaši kalcija un fosfora, gan ir vairāk (1,2 g/kg kalcija, 4,1 g/kg fosfora un 1,5 g/kg magnija) nekā labības graudos. Pupās tikpat kā nav karotīna, ir nedaudz (ap 20 mg/kg) E vitamīna, diezgan daudz B grupas vitamīnu. Pākšaugu sēklas ātri bojā sēnes un kaitēkļi, tāpēc pirms izēdināšanas tās obligāti jāpārbauda. Mājputniem pupas samaļ un pievieno spēkbarībai: dējējvistām un jaunputniem – 7%, cāļiem – 3%. Var arī sautēt un dot kopā ar mīksto barību, pieaugušam putnam izēdinot 15–20 g, jaunputnam 10–15 g dienā.