Punktiņš uz “i” jebkuras maltītes noslēgumam – vēja kūkas ar šokolādi un saldējumu 0
Gards deserts, kas būs kā punktiņš uz “i” jebkuru pusdienu noslēgumā.
Sastāvdaļas
Mīklai:
300 ml ūdens
100 g sviesta
130 g kviešu miltu
3 olas
Pildījumam:
3,5 ēdamkarotes kakao pulvera
130 g cukura
250 g ūdens
1 ēdamkarote sviesta
500 g saldējuma
Pagatavošana
Mīklai uzvāra ūdeni, pievieno sviestu un izkausē. Vēlreiz uzvāra. Pievieno miltus. Spēcīgi maisa, līdz mīkla atdalās no katliņa malām. Katliņu noceļ no plīts un mīklu nedaudz atdzesē. Nepārtraukti maisot, pa vienai piesit olas. Ar konditorejas turziņu no mīklas uz plāts veido nelielas bumbiņas. Var izmantot cepampapīru.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes.
Pirmās 10 minūtes cepeškrāsni neatver, citādi vēja kūkas var saplakt. Kad tās izcepušās, izņem no krāsns un atdzesē.
Pagatavo mērci, ar ko pārliet vēja kūkas. Katliņā sajauc kakao pulveri ar cukuru un ūdeni. Vārot uz lēnas uguns, iebiezina. Tad pievieno sviestu, samaisa un atdzesē.
Pirms pasniegšanas kūkām nogriež cepurīti, piepilda ar saldējuma bumbiņām, pārlej ar šokolādes mērci un uzliek cepurīti.