Pavasara spēks slēpjas pumpuros! Kā tie uzlabo veselību? 0
Pavasarī, kad pumpuri kļūst mazliet lipīgi un ļoti aromātiski, ir laiks (bet saudzīgi!) ievākt kādu sauju, jo tajos bagātīgi koncentrējušies vitamīni un minerālvielas.
Īpaši daudz tajos ir C vitamīna, kas ievērojami uzlabo organisma spējas pretoties slimībām un aizkavē novecošanas procesus.
Dienā pietiek apēst 10–15 pumpurus. Lai uzlabotu pašsajūtu pēc slimošanas, gatavo upeņu pumpuru maisījumu ar medu un citronu.
Salasa pusglāzi pumpuru, saberž piestiņā, pieliek 4 ēdamkarotes medus un viena citrona sulu, samaisa, liek ledusskapī un izlieto nedēļas laikā. Pēc šāda kursa ķermenī jūtams kārtīgs mundrums.