Ieteicamās šķirnes 0
Šampaņas sudrabotais trusis – jaunums Latvijā. Ļoti sena šķirne, ko selekcionējuši benediktiešu mūki 1631. gadā, atkārtoti rakstos minēta 1765. gadā. Latvijā šo šķirni 2012. gadā no Leipcigas trušu izstādes ieveda ciltsdarba speciālists Dzintars Rancāns. Vidēja lieluma truši, sver līdz 5,5 kg. Sudrabojums var būt triju intensitāšu pakāpē. Vidēji ātraudzīga gaļas un kažokādu šķirne. Mātītes vaislai izmanto no astoņu mēnešu vecuma. Metienā parasti ir 6–8 mazuļi, tie piedzimst melni, bet sudrabotais apmatojums veidojas no 2,5 mēnešu vecuma. Šī šķirne ir visu sudraboto trušu šķirņu pamatā.
Burgundas trusis – tipiska ātraudzīga šķirne dzeltensarkanā krāsā, brūnām acīm. Sver vidēji 4–5 kg. Pēdējā laikā Latvijā samērā populāra šķirne.
Kalifornijas trusis – tipiska, ātraudzīga šķirne. Drukns, spēcīgi muskuļots ķermenis. Audzētājam atmaksājas nobarot līdz četru mēnešu vecumam, jo vēlāk svara pieaugums ir uz tauku rēķina. Gaļas iznākums ir 55–60%. Labi vairojas. Trusenes – pienīgas, mierīgas un rūpīgas mātes. Lai gaļas trušiem labāk attīstītos muskuļi, ieteicams tos turēt plašākā teritorijā (aplokos), lai var izkustēties. Būrī dzīvnieki ātrāk aptaukojas.
Jaunzēlandes sarkanais trusis – izteikts ātraudzīgs gaļas tips, tās ieguvei izmantojami jau no 8–12 nedēļu vecuma. Latvijā nav īpaši izplatīta šķirne. Vidējā dzīvmasa ir 4,5–5 kg. Pamatkrāsa ir piesātināti sarkanīga.
Čehu albīns – gaļas trušu šķirne. Balts apmatojums ar biezu pavilnu, acis ir sarkanas, bet zīlītes – karmīnkrāsā. Pieaugušam trusim vidējā dzīvmasa ir 4–5 kg.
Deilenārs – šiem trušiem ir īss un drukns, labi noapaļots ķermenis. Kažociņa krāsa atgādina lapsu, ar vienmērīgi melnu ēnojumu visā ķermenī, ausu malas ir melnas. Dzīvespriecīgs dzīvnieks.
Madagaskaras pundurauntruši – to dzīvmasa var būt līdz 2,2 kg. Šķirnei raksturīgi tas, ka dzīvnieki ir aktīvi, dzīvespriecīgi un zinātkāri. Ļoti pieķeras savam saimniekam.