Pufīgās un zīdainās mini fritatas – bagātīgām brokastīm, vieglām pusdienām un vakara uzkodām 0
Sastāvdaļas
8 lielas olas
120 ml pilnpiena
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
1/4 tējk. sāls
120 g sakapātu plānu vītinātā šķiņķa šķēlīšu
40 g svaigi sarīvēta Parmas siera
2 ēd. k. sīki sakapātu svaigu pētersīļu
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190*C. Veidni 24 mafiniem ieziež vai izsmidzina ar eļļu.
Lielā bļodā rūpīgi sakuļ olas, pienu, piparus un sāli. Iemaisa šķiņķi, sieru un pētersīļus.
Maisījumu pilda veidnītēs gandrīz līdz augšai.
Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz olu maisījums paceļas un viducī nedaudz uzpūšas.
Ar lāpstiņu atdala fritatas no veidnīšu malām un uzslidina uz šķīvja. Pasniedz siltas.
Avots: videovirtuve.lv