Pufīgas banānu pankūkas tievētājiem! Paulas Freimanes veselīgā recepte 3
Fitnesa modele, trenere un grāmatu “Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane sociālās vietnes “Instagram” kontā laiku pa laikam padalās ar izcilām receptēm, kuru autore ir viņa pati.
Šoreiz viņa piedāvā gardas banānu pankūkas, ar kurām sevi un mīļos iepriecināt ne tikai brīvdienu rītos, bet ikreiz, kad vēlme apēst, ko gāršīgu un veselīgu!
Banānu pankūkas
2 porcijas (1 porcijā 397kcal)
Sastāvdaļas
• 2 vidēja izmēra nogatavojušies banāni (220g)
• 2 olas
• 100ml mandeļu piena (vai jebkurš cits piens)
• 120g pilngraudu auzu miltu (vai jebkuri citi milti)
• 1 tējk. cepamā pulvera
• pāris šķipsniņas malta kanēļa
• sķipsniņa sāls
*ja izmanto mazākus banānus, attiecīgi jāpievieno nedaudz mazāk miltu, ja izmanto lielākus banānus,
tad attiecīgi pievieno nedaudz vairāk miltu
Pagatavošana
• Bļoda ar dakšiņu kārtīgi saspaida banānus
• Bļodā iesit divas olas un sakuļ kopā ar banānu
• Pievieno mandeļu pienu un atkal samaisa
• Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, kanēli, sķipsniņu sāls un visu kārtīgi samaisa kopā
• Uzkarsē pannu un nedaudz to ietauko ar eļļu pēc izvēles (es izmantoju vīnogu kauliņu eļļu)
• Līdz pusei pilnu iesmeļ zupas karoti ar pankūku mīklu
• lej uz pannas apaļu pankūciņu (var gatavot vairākas pankūkas uzreiz ja pannas lielums to atļauj)
• Katru pankūku cep 30-60sek. vidēji augstā temperatūrā no abām pusēm
• Pankūkas pasniedz ar svaigām ogām, augļiem vai riekstiem vai arī bez nekā, no garšos lieliski!
Pagatavošanas video: