Prosas plācenīši 0
Sastāvdaļas
• 200 g prosas
• 70 g žāvētas desas
• vidējs tomāts
• 2 ēdamkarotes turku zirņu miltu
• ķiploka daiviņa
• 2–3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles)
• tējkarote sāls
• rīvmaize vai sablendētas auzu pārslas apviļāšanai
Pagatavošana.
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un pēc pāris minūtēm nokāš. Pārlej ar 400 ml karsta ūdens un vāra 5 minūtes Atstāj pusstundu piebriest. Žāvētu desu sagriež mazos gabaliņos, tāpat arī tomātu. Ķiploka daiviņu sakapā. Gatavajai prosai pievieno zaļumus, desu, tomātu, ķiploku, sāli un turku zirņu miltus. Samaisa. Ar mitrām rokām veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē vai sablendētās auzu pārslās un cep dziļā eļļas peldē zeltaini brūnus. Pasniedz ar krējuma–tomātu vai zaļumu–ķiploku–krējuma mērci.