Foto: Aija Geida

Prosas plācenīši 1

Sastāvdaļas
• 200 g prosas
• 70 g žāvētas desas
• vidējs tomāts
• 2 ēdamkarotes turku zirņu miltu
• ķiploka daiviņa
• 2–3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles)
• tējkarote sāls
• rīvmaize vai sablendētas auzu pārslas apviļāšanai

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un pēc pāris minūtēm nokāš. Pārlej ar 400 ml karsta ūdens un vāra 5 minūtes Atstāj pusstundu piebriest. Žāvētu desu sagriež mazos gabaliņos, tāpat arī tomātu. Ķiploka daiviņu sakapā. Gatavajai prosai pievieno zaļumus, desu, tomātu, ķiploku, sāli un turku zirņu miltus. Samaisa. Ar mitrām rokām veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē vai sablendētās auzu pārslās un cep dziļā eļļas peldē zeltaini brūnus. Pasniedz ar krējuma–tomātu vai zaļumu–ķiploku–krējuma mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.