Kasa vai saldē 0
– Propoliss savas labās īpašības saglabā ilgi jo ilgi, – skaidro Jānis Sulutaurs.
Profesionāli biškopji, kuri propolisu vāc arī realizācijai, virs rāmjiem, zem auduma vai plēves sedziņas novieto speciālas sedziņas. Biškopības preču veikalos var iegādāties no stingras plastmasas izgatavotas plāksnes un tīklus. Ieliekot aukstumā, ledusskapja saldētavā, propoliss sastingst, un to var viegli nokasīt, nobirdināt. Jānis par labu variantu atzīst smalku tīklu, ko lieto zvejnieki. Šādus tīklus var iegādāties bitenieku saietos, kur tirgo arī biškopības inventāru. Tīklus ar propolisu bitenieks glabā saldētavā un pa vienam vien nes ārā attīrīt. Tīklu burzot, propoliss nobirst. Šādi var iegūt smalku propolisa frakciju. No tā iespējams pagatavot dažādus propolisu saturošus produktus. Realizējot propolisu, par vērtīgāko tiek uzskatīta rupjākā frakcija. To galvenokārt iegūst, nokasot ar kaltiņu rāmīšus pēc medus izņemšanas un magazīnas. Arī šajā darbā jāiemanās, jo, lai propolisā neiekļūtu koka līstīšu skaidas, kaltiņu nedrīkst spiest pārāk stipri. Pa lielākam dzintaram var atrast, tīrot tukšos stropus, kuros spraugas lipinātas ciet vairākus gadus. Tā kasīšana ir pamatīgs un garlaicīgs darbs, spriež bitenieks, bet citādi propolisu nevar iegūt.
! Propolisu lauku mājās var uziet pat tie, kuriem ar bitēm darbojušies tikai vecvecāki. Atliek vien bēniņos sameklēt vecos bišu rāmjus vai citu inventāru, kas klāts ar propolisu, un nokasīt to. Darbīgās vielas produkts nebūs zaudējis.