Produktu aizvietošana veselīgākai maltītei 0
Pēkšņi izrādās, ka mājās vairs nav ne šķipsnas rīvmaizes vai krējuma? Vai arī – ierasto maltīti gribas padarīt neparastāku? Par laimi, daudzus produktus var aizstāt ar citiem. Lūk, piemēram!
1. Safrāns pret kurkumu
Zeltainu toni rīsi iegūst ne vien no diezgan dārgā safrāna, bet līdzīgu efektu rada arī kurkuma. Izkausētā sviestā iejauc ēdamkaroti kurkumas un apmēram pēc minūtes pievieno rīsiem. Neilgu laiku karsē, visu laiku maisot, tad pārlej ar verdošu ūdeni un 15 minūtes vāra uz lēnas uguns.
2. Sāls pret garšaugiem
Garšaugi neaizvieto sāli, taču bagātina maltīti, veicinot gremošanu. Piemērots ir baziliks, majorāns, timiāns, oregano un piparmētra. Šos garšaugus var pievienot, piemēram, biezpienam – oriģināla pasta gatava! Karstajiem ēdieniem pieliek īsi pirms gatavošanas beigām.
3. Krējums pret jogurtu
Gatavojot zupu vai mērci, krējuma vietā vērts izmantot maigu jogurtu bez piedevām. Tam pievieno nedaudz miltu vai kartupeļu cietes un lēnītēm ielej vārīšanas beigās. Rūpīgi samaisa un vairs nevāra.
4. Panēšana
Gaļa iegūst lielisku garšu, ja panēšanai rīvmaizes vietā izmanto sasmalcinātas kukurūzas un auzu pārslas, sezama sēkliņas vai kaltētus garšaugus. Pārslām var pievienot sasmalcinātus riekstus. Ar valriekstiem panējums ir aromātisks, ar pistāciju vai kešjū riekstiem – maigāks.