Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Reuters/Scanpix/LETA

“Sērenes piens” tēmēs tikai uz nišas produktiem 0

SIA “Sērenes piens”, kas darbu Jaunjelgavas novadā sāks nākamnedēļ, sākotnēji pilnībā orientēsies uz eksportu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas

SIA “Sērenes piens” biznesa modelis paredz, ka sākotnēji 100% produkcijas tiks ražota eksportam un tie būs nišas produkti.

“Eksporta tirgos galvenokārt piedāvāsim produktus ar garu realizācijas termiņu – Akavi tipa balto sieru un termizēto skābo krējumu,” stāsta “Sērenes piena” līdzīpašnieks Jānis Ruskis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt nākotnē plānots ražot atsevišķus produktus arī vietējam tirgum, piemēram, biezpienu un biezpiena produktus. Akavi siers izvēlēts, pamatojoties uz tirgus pētījumiem.

“Mēs kā Latvijas uzņēmums no augstas kvalitātes izejvielām varam saražot augstvērtīgus produktus par saprātīgu cenu un veiksmīgi konkurēt ar Akavi tipa siera ražotājiem citās Austrumeiropas valstīs,” uzsver Ruskis.

Patlaban uzņēmums ir sarunu procesā ar vairākiem potenciālajiem klientiem, un jau novembrī tiks ražota testa partija pirmajiem klientiem – privātā zīmola turētājiem. Darbs ar klientūru no uzņēmuma mērķa tirgiem – Tālo Austrumu un Āzijas reģiona valstīm – prasa pacietību un ilgtermiņa investīcijas pārdošanas kanālu attīstīšanā, tāpēc tiek prognozēta pakāpeniska attīstība. Kompānijai esot visa nepieciešamā pieredze un zināšanas, lai spētu saražot arī HALAL sertifikāta prasībām atbilstošu produkciju.

“Esam neliels uzņēmums un plānojam saprātīgu, stabilu izaugsmi, vienlaikus elastīgi reaģējot uz tirgu piedāvātajām iespējām, lai būtu konkurētspējīgi,” tā Ruskis.

Ražotne izvietota Sērenē telpās, kas pirms tam piederēja maksātnespējīgajam uzņēmumam SIA “Latvian Dairy”. Ražotnes darbības atjaunošanā plānots ieguldīt aptuveni vienu miljonu eiro. SIA “Sērenes piens” īpašnieki ir Andris Eģītis un Jānis Ruskis, kuriem attiecīgi pieder 70 un 30% kapitāldaļu. Abi uzņēmuma īpašnieki ilgus gadus darbojušies pārtikas nozarē un guvuši ienākumus no savas profesionālās un privātās uzņēmējdarbības, kas arī ieguldīti “Sērenes piena” pamatkapitālā un investēti uzņēmuma attīstībā.

Reklāma
Reklāma

Andris Eģītis ir zvērināts advokāts, vienlaikus pildījis arī AS “Laima” (2009–2015) un AS “Gutta” (2008–2015) padomes locekļa pienākumus, bijis padomes loceklis Čehijas pārtikas ražošanas uzņēmumā “Hame s.r.o.” (2012–2016).

Savukārt Jānis Ruskis pārtikas rūpniecībā strādājis AS “Laima” dažādos mārketinga un pārdošanas amatos, bijis uzņēmuma eksporta daļas vadītājs, bet no 2010. līdz 2014. gadam vadīja AS “Jaunpils pienotava” un līdz 2016. gadam bijis arī LPKS “Piena ceļš” izpilddirektors.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.