Psihoterapeites Līgas Rupertes komentārs par uztura korelāciju ar noskaņojumu 0
Ja nomāktība ir kļuvusi par pastāvīgu dvēseles stāvokli, tad iespējams runāt par depresijas attīstīšanos. Šīs slimība ir pārāk komplicēta, lai varētu teikt, ka šokolāde vai kāda cita ēdamviela to varētu uzlabot ilgāk kā uz mirkli, kad neapšaubāmi rodas zināma labsajūta, kamēr ēdam to, kas mums garšo.
Depresiju, kas bieži ir saistīta ar stresu, var uzlabot, vispār pievēršot uzmanību savai veselībai: ideāli guļot vismaz 7- 8 stundas katru nakti, ēdot pilnvērtīgu, sabalansētu uzturu, kurā iekļauti dārzeņi, augļi, pilngraudu produkti, liesa gaļa un zivis, kā arī netrekni piena produkti.
Ārsti iesaka izvairīties no alkohola, kofeīna, smēķēšanas, bet saldumus un treknu barību lietot tikai ļoti mēreni. Ļoti svarīga ir izkustēšanās: vingrošana, staigāšana, sports. Diemžēl dažkārt mums ir apstākļi, kuri ierobežo iespējas dzīvot tik veselīgi, kā būtu vēlams. Tādos gadījumos varam tikai censties darīt labāko, ko nu katrs varam.
Dažreiz noderīgi arī padomāt, vai mūsu domas un vispārējā attieksme pret dzīvi neveicina stresu un depresiju. Nepalīdz, ja raizējamies par lietām, kuras nevaram mainīt, jūtamies par visu atbildīgi un vienmēr uztraucamies par to, ko citi par mums varētu domāt. Bieži saskatām tikai negatīvo, baidāmies no visa iespējamā, kas varētu notikt, arī tas rada depresiju.