Produkti, kurus var ēst arī pēc derīguma termiņa beigām 0
Ir daži pārtikas produkti, kuri ir ēdami un saglabājas nebojāti ilgāk nekā tiek norādīts uz derīguma termiņā. Tāpēc nav vajadzības tos izmest un doties uz veikalu, lai iegādātos jaunu ēdienu. Ietaupīsiet un neizmetīsiet pārtiku!
Medus
Medus pēc kāda laika maina krāsu un kristalizējas, taču to joprojām pilnīgi droši var ēst un arī tā vērtība saglabājas gadiem. Sacukurojušos medu var atkal padarīt šķidru, sildot medu. Tiesa, lai medus nezaudētu savas labās īpašības, karsējot nedrīkst pārsniegt 40 grādus pēc Celsija.
Rīsi
Derīguma termiņš uz rīsu paciņas principā ir formalitāte. Ja rīsi tiek turēti sausā, vēsā un tumšā vietā, tie būs droši lietojami arī pēc divdesmit gadiem. Tas pats attiecas uz arī makaroniem.
Dārzeņu konservi
Kad esat atvēris burku, dārzeņi, protams, pēc neilga laika uzglabāšanas sabojājas. Bet, kamēr konservi tiek glabāti neatvērtā veidā, tie saglabāsies ēdami vairākus gadus.
Etiķis
Ja vecmāmiņa nebaltai dienai iegādājusies prāvus etiķa krājumus, to droši var izmantot visu mūžu.
Kukurūzas milti
Daži šo vērtīgo produktu lieto ikdienā, bet citi – retai vajadzībai glabā plauktā. Taču, ja derīguma termiņš ir beidzies, tas nenozīmē, ka milti nav lietojami. Ja glabāšanas apstākļi ir atbilstoši, rupja maluma kukurūzas milti saglabā uzturvērtību un garšas īpašības gadiem ilgi.
Jebkurā gadījumā attiecībā uz ēdienu – vienmēr jāuzticas savām sajūtām. Ēdiens smaržo vai izskatās nelāgi? Tātad nevajag to ēst! Ja smarža un izskats nešķiet aizdomīgs, jāpaļaujas uz garšu. Tā nepievils.