Foto-iamcook

Produkti, kas nāk par labu aizkuņģa dziedzera veselībai un pat samazina aizkuņģa dziedzera vēža risku 10

Ar dažiem pārtikas produktiem jūs varat uzlabot aizkuņģa dziedzera veselību un samazināt diabēta un aizkuņģa dziedzera vēža risku. Kas tie ir?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Aizkuņģa dziedzeris ir orgāns, kas atrodas starp kuņģi, divpadsmitpirkstu zarnu un liesu un ir atbildīgs par cukura līmeņa regulēšanu asinīs, ražojot insulīnu. Lai aizkuņģa dziedzeris ilgtermiņā funkcionētu, ir noderīgs atbilstošs uzturs.

Diabēts aizkuņģa dziedzera disfunkcijas (cukura diabēta) rezultātā, ko ikdienā bieži dēvē par diabētu, rodas, ja aizkuņģa dziedzeris ražo nepietiekamu insulīna daudzumu vai organisma šūnas insulīnu neizmanto efektīvi. Tas ir visbiežāk sastopamais aizkuņģa dziedzera traucējums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aizkuņģa dziedzera vēzis ir retāks, bet saistīts ar lielāku risku un bieži tiek atklāts vēlu.

Mazāk riskants, bet tikpat nepatīkams ir aizkuņģa dziedzera iekaisums, pankreatīts.

Aizkuņģa dziedzera veselību ietekmē arī veselīgs uzturs. Pārtikas produkti ar augstu tauku saturu, saldie pārtikas produkti, alkohols un nikotīns ir kaitīgi, savukārt svaigi augļi un dārzeņi un rūgti pārtikas produkti ir noderīgi. Šķir tālāk un uzzini produktus, kas nāk par labu aizkuņģa dziedzera veselībai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.