Prjaņiku un krējuma torte. Neatkārtojama! 2
Tortes, kuras nevajag cept, ir īpaši aktuālas vasaras karstumā, kad negribas ieslēgt cepeškrāsni, vasarnīcā, kur nav cepeškrāsns un līdzīgos gadījumos. Tādu nevainīgu tortīti no prjaņikiem ar krējumu un auglīšiem var palīdzēt pagatavot pat bērns vai vīrietis bez īpašām kulinārijas iemaņām, lai tuviniekus iepriecinātu ar pārsteigumu.
Pietiek vien ar prjaņiku paciņu, krējumu un jebkāda veida augļiem.
Krēma pagatavošanai saspiediet banānus un samaisiet tos kopā ar krējumu. Cukuru nepievienojiet, jo cukura glazūra, ar kuru prjaņiki ir pārklāti, iesūksies krēmā.
Prjaņikus sagrieziet plānos gabaliņos. Dažus prjaņikus atlieciet maliņā – tie noderēs tortes rotāšanai.
Prjaņiku gabaliņus iemērciet krēmā un veidojiet torti. Torti var taisīt uzreiz uz šķīvja vai, lai iegūtu vienmērīgāku formu – apaļā silikona vai cita veida formā, bļodā, kas izklāta ar pārtikas plēvi utt.
Ļaujiet tortai pastāvēt 15 – 30 minūtes istabas temperatūrā, lai tā labāk ievelkas, un pēc tam ievietojiet ledusskapī, lai krēms paliktu stingrāks.
Pēc pāris stundām torti izņemiet no formas, ja tā tur ir atradusies… tā ir labi ievilkusies un jau nejūk vairs ārā. Var rotāt.
Dažus prjaņikus sīki sasmalciniet un ar drupačām apkaisiet visu torti.
Pēc tam torti rotājiet ar jebkāda veida augļiem un ogām – svaigām vai konservētām – pēc jūsu izvēles. Var izmantot, piemēram, kivi un ķiršus.