Veselīgais un garšīgais priežu čiekuru sīrups: vienkārša recepte, kā to pagatavot pašam! 0
Avots: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Organisms ir gudrs, jo roka pati stiepjas pēc kaut kā veselīga. Ne velti priežu pumpuri un jaunās skujas ietilpst daudzu jaukto un veselīgo tēju sastāvā. Priežu sīrups, ko tagad var gatavot no zaļajiem priežu čiekuriem, ziemā palīdzēs pret klepu, kakla sāpēm un stiprinās imunitāti. Bērniem tas garšo!
Sastāvdaļas:
• 1 kg zaļo priežu čiekuru
• 2 kg cukura
• 1 litrs ūdens
Pagatavošana:
Čiekurus noskalo, liek katlā, pārkaisa ar cukuru, uzlej ūdeni un vāra aptuveni trīs stundas. Laiku pa laikam noputo. Sīrups būs sarkanīgā krāsā. Jo ilgāk vārīs, jo tumšāks kļūs.
Sīrupu lej burkās ar čiekuriem vai bez tiem.
Katlu, kurā vārīts sīrups, visvieglāk var iztīrīt ar parasto cepamo eļļu – uzlej uz švammītes un rūpīgi izslauka.