Foto: North Photos/SHUTTERSTOCK

Veselīgais un garšīgais priežu čiekuru sīrups: vienkārša recepte, kā to pagatavot pašam! 0

Avots: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Organisms ir gudrs, jo roka pati stiepjas pēc kaut kā veselīga. Ne velti priežu pumpuri un jaunās skujas ietilpst daudzu jaukto un veselīgo tēju sastāvā. Priežu sīrups, ko tagad var gatavot no zaļajiem priežu čiekuriem, ziemā palīdzēs pret klepu, kakla sāpēm un stiprinās imunitāti. Bērniem tas garšo!

Sastāvdaļas:

• 1 kg zaļo priežu čiekuru

• 2 kg cukura

• 1 litrs ūdens

Pagatavošana:

Čiekurus noskalo, liek katlā, pārkaisa ar cukuru, uzlej ūdeni un vāra aptuveni trīs stundas. Laiku pa laikam noputo. Sīrups būs sarkanīgā krāsā. Jo ilgāk vārīs, jo tumšāks kļūs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīrupu lej burkās ar čiekuriem vai bez tiem.

Katlu, kurā vārīts sīrups, visvieglāk var iztīrīt ar parasto cepamo eļļu – uzlej uz švammītes un rūpīgi izslauka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.