Dzīvot šeit un tagad 2
Ar nepacietību gaidīju brīdi, kad pabeigšu savu grāmatu, bet tad attapos – vajag taču izbaudīt rakstīšanas procesu! Ir jādomā par procesu un šo brīdi. Bieži redzam rezultātu, bet neizjūtam mirkli, šodienas burvību. Jādzīvo šeit un tagad, jo laime ir ceļā, nevis galamērķī. Par nākotni jādomā, bet nevajag aizmirst tagadni. Katram savs ceļš ejams un tajā radoši jāimprovizē. Arī mana pirmā grāmata nav pamācība citiem, ka jādara tieši tā un ne citādi.
Šogad beigšu studijas naturopātijā un iegūšu uztura terapeita diplomu. Ja būs finansiālas iespējas, turpināšu studijas koledžā. Varbūt atvēršu savu praksi. Ir arī citi lieli plāni…
Ances recepte
Burkānu un batāšu zupa ar rozmarīnu
Sastāvdaļas
1 liels burkāns
1 maza batāte (saldais kartupelis)
auzu piens (daudzums atkarīgs no zupas vēlamās konsistences)
1 ķiploka daiva
gī sviests
svaigs rozmarīns un timiāns pēc garšas (kopā aptuveni 1 ēdamkarote)
garšvielas – kurkuma, melnie pipari, Himalaju sāls
Pagatavošana
Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un izsautē nelielā ūdens daudzumā. Uz pannas izkausē gī sviestu. Sīki sakapā ķiploka daivu, rozmarīnu un timiānu. Kad sviests izkusis, tam pievieno kurkumu, apcep garšaugus un ķiploku, līdz rodas patīkama smarža, un tad pievieno dārzeņiem. Visu ieber blenderī, uzlej auzu pienu un blendē līdz vēlamajai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pieber vēl daļu svaiga rozmarīna – un zupa gatava!
Piezīme. Pēc izvēles zupu var garnēt ar balzametiķa mērci vai ko citu pēc izvēles. Var pasniegt kopā ar mājās gatavotiem čipsiem.