Polentas un liellopa gaļas uzkodas 0

Sastāvdaļas polentai
300 g kukurūzas miltu, polenta
500 ml ūdens vai buljona
1 litrs piena 0,5%
1/2 ēdamk. sāls
2 ēdamk. olīveļļas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Mērcei
Liellopa karbonāde – 500 g
Vīnogu kauliņu eļļa – 2 ēdamk.
Burkāns – 1 gab.
Pastinaks – 1 gab.
Selerijas sakne – 1/4 gab.
Šalotes sīpols – 2 gab.
Ķiploks – 3 daiviņas
Tomātu pasta – 1,5 ēdamk.
Liellopa buljons – 600 ml

Pagatavošana.
Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu.
Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm.
Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.