Plūmju un riekstu piedeva. Labi garšo ar saldējumu 0
Saldējums karstā dienā atvēsina un arī dod daudz kaloriju, ko tērēt. Bet, ja to pārlej ar gardu mērcīti, sanāk debešķīgs deserts! Pat visvienkāršākais piena vai krējuma saldējums iegūst neparastāku garšas buķeti.
Sastāvdaļas
• 6 lielas plūmes
• 3 ēdamkarotes maltu riekstu
• 3 ēdamkarotes cukura vai kļavu sīrupa
• ½ tējkarotes malta kanēļa
• 2 piparmētras zariņi
Pagatavošana.
Plūmes nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Tad liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārlej ar cukura vai kļavu sīrupu, pārkaisa ar maltu kanēli un sakapātiem riekstiem. Cep +180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Cepšanas laiks atšķiras atkarībā no plūmju gatavības pakāpes. Plūmēm jābūt mīkstām, bet ne izjukušām. Deserta traukos kārto saldējuma bumbas, tām uzlej atdzisušu plūmju piedevu, dekorē ar piparmētras zariņiem.
Labi garšo ar plombīra, karameļu un riekstu saldējumu.