Plūmju marmelāde – gards un mutē kūstošs našķis 2
Sastāvdaļas
1 kg plūmju
400 gramu cukura
1 citrons
Pagatavošana.
1. Plūmes rūpīgi nomazgā, sagriež daiviņās un izņem kauliņus. Tad tās samaļ gaļas mašīnā vai sasmalcina, izmantojot blenderi, līdz putras konsistencei. Plūmēm pieber cukuru un liek katliņā uz mazas uguns vārīties.
2. Plūmes vāra 30 minūtes, vārīšanas laikā tās jāmaisa, lai nepiedegtu. Pēc pusstundas vārīšanas tilpumam vajadzētu būt mazākam nekā sākotnēji par aptuveni trešdaļu.
3. Tad laiks pievienot sarīvētu (ar visu mizu) citronu. Turpina vārīt vēl aptuveni 10 minūtes.
4. Tad masu izkāš caurdurī un ielej silikona formā. Turpina karsēt cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā aptuveni 2-3 stundas.
5. Kad masa atdzisusi, to sagriež gabaliņos un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru. Plūmju marmelāde ir gatava.