Foto – Shutterstock

Plūmju kompots ar citroniem 0

Sastāvdaļas – 1,5 kg plūmju. Sīrupam – 1 l ūdens, 600 g cukura, 2 citroni.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Plūmes nomazgā un sadursta ar zobu bakstāmo kociņu, lai miza nesaplaisātu. Pagatavo sīrupu – katlā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un citronu sulu. Plūmes liek burciņās un uzlej sīrupu. Ja augļi saldi, sīrupam paredzēto cukura daudzumu var samazināt par 100–150 gramiem. Savukārt izteikti skābām plūmēm citrona sulu sīrupam neizmanto. Pasterizē +80 °C aptuveni 10 minūtes puslitra burciņas vai 15 minūtes litra burciņas. Aizvalcē un noliek ar vākiem uz leju. Uzsedz segas, lai lēnām atdziest, un tā notur visu nakti. Otrā rītā novieto vēsumā.

Citrona miziņas var sagriezt strēmelēs un pievienot kompotam, būs patīkams garšas akcents.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.