Plūmju kompots ar citroniem 0
Sastāvdaļas – 1,5 kg plūmju. Sīrupam – 1 l ūdens, 600 g cukura, 2 citroni.
Pagatavošana.
Plūmes nomazgā un sadursta ar zobu bakstāmo kociņu, lai miza nesaplaisātu. Pagatavo sīrupu – katlā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un citronu sulu. Plūmes liek burciņās un uzlej sīrupu. Ja augļi saldi, sīrupam paredzēto cukura daudzumu var samazināt par 100–150 gramiem. Savukārt izteikti skābām plūmēm citrona sulu sīrupam neizmanto. Pasterizē +80 °C aptuveni 10 minūtes puslitra burciņas vai 15 minūtes litra burciņas. Aizvalcē un noliek ar vākiem uz leju. Uzsedz segas, lai lēnām atdziest, un tā notur visu nakti. Otrā rītā novieto vēsumā.
Citrona miziņas var sagriezt strēmelēs un pievienot kompotam, būs patīkams garšas akcents.