Plūmju griljāža ar mājas saldējumu 0
Desertu piedāvā meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.
Plūmju griljāža ar mājas saldējumu un cukurniedru cukura sīrupu 4 personām
Plūmes 600 g.
Cukurs 50 g., jeb 2 ēdamkarotes
Kanēlis 10 g.
Saldējums
Cukurniedru cukurs 100 g.
Ūdens 50 g.
Plūmes atbrīvo no kauliņiem, pēc tam tās sagriež uz pusēm. Apstrādātās plūmju pusītes pārber ar cukuru un kanēli. Plūmes liek cepties cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes 180° C temperatūrā. Katliņā uzvāra ūdeni, tam pievieno cukurniedru cukuru un reducē to tik ilgi, kamēr cukurs sāk sabiezēt. Karstās plūmju pusītes pasniedz kopā ar saldējumu, ko pirms pasniegšanas pārlej ar sīrupu.