Plūmju kūka 1

• 1 kg plūmju

• 250 g balto kviešu miltu

• 50 g pilngraudu kviešu miltu

• 65 g brūnā cukura

• 200 g rikotas

• 1 ola

• 90 ml piena

• 60 ml olīveļļas

• 2 ēdamkarotes cepamā pulvera

• šķipsna sāls

• sviests veidnes ieziešanai

Pagatavošana:

Bļodā ber abu veidu miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu sajauc. Pievieno viegli sakultu olu, sadrupinātu rikotu (tai jābūt sausai, tāpēc iepriekš jānotecina!), pienu un olīveļļu. Samīca mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī. Tikmēr plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.

Reklāma
Reklāma
Mājas
7 pārtikas produkti, kas nekad nebojājas. Var izveidot krājumus visam mūžam!
Kokteilis
Nosauktas 5 zodiaka zīmes, kurām dzīvē drīz sāksies “melnā strīpa”
TV24
Ināra Pētersone: “Tas ir ļoti dziļš sitiens sabiedrībai laikā, kad mums visu laiku tiek teikts – savelkam jostas!”
Lasīt citas ziņas

Veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu izņem no ledusskapja un izlīdzina 1,5 cm biezumā pa visu veidni. Uz mīklas kārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz leju, tās viegli iespiežot mīklā. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes, līdz virskārta krāsojas zeltaina.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.