Kraukšķīgie sainīši 1

• 225 g kviešu miltu

• 120 g sviesta

• 50 g cukura

• 1 olas dzeltenums

• 2 ēdamkarotes piena

• šķipsna sāls

Pildījumam:

• 2 ēdamkarotes kviešu miltu

• 80 g mandeļu miltu

• 100 g sviesta

• 50 g cukura

• 1 ola

• 300 g plūmju

• 1 ēdamkarote piena

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana:

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, sāli un cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu (tam jābūt aukstam!) un veido drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu, pienu un izmīca viendabīgu mīklu. To saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī aptuveni uz stundu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Kamēr dziest mīkla, gatavo pildījumu. Bļodiņā sajauc mandeļu un kviešu miltus, pievieno sviestu un samaisa. Iejauc olu un samīca viendabīgā mīklā. Liek ledusskapī atdzesēties.

Iepriekš sagatavoto mīklu izveltnē apļa formā (var veidot vairākus nelielus aplīšus), liek uz plāts, tad ziež pildījumu, ko noklāj ar gabaliņos sagrieztām plūmēm. Mīklas malas uzloka uz augšu, lai veidotos sainīši. Mīklu apslaka ar pienu un uzbārsta cukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sainīšus cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni pusstundu, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna un pildījums pacēlies.

Kraukšķīgos sainīšus pasniedz karstus kopā ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.