Kraukšķīgie sainīši 1

• 225 g kviešu miltu

• 120 g sviesta

• 50 g cukura

• 1 olas dzeltenums

• 2 ēdamkarotes piena

• šķipsna sāls

Pildījumam:

• 2 ēdamkarotes kviešu miltu

• 80 g mandeļu miltu

• 100 g sviesta

• 50 g cukura

• 1 ola

• 300 g plūmju

• 1 ēdamkarote piena

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana:

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, sāli un cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu (tam jābūt aukstam!) un veido drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu, pienu un izmīca viendabīgu mīklu. To saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī aptuveni uz stundu.

Reklāma
Reklāma
Mājas
7 pārtikas produkti, kas nekad nebojājas. Var izveidot krājumus visam mūžam!
Kokteilis
Nosauktas 5 zodiaka zīmes, kurām dzīvē drīz sāksies “melnā strīpa”
TV24
Ināra Pētersone: “Tas ir ļoti dziļš sitiens sabiedrībai laikā, kad mums visu laiku tiek teikts – savelkam jostas!”
Lasīt citas ziņas

Kamēr dziest mīkla, gatavo pildījumu. Bļodiņā sajauc mandeļu un kviešu miltus, pievieno sviestu un samaisa. Iejauc olu un samīca viendabīgā mīklā. Liek ledusskapī atdzesēties.

Iepriekš sagatavoto mīklu izveltnē apļa formā (var veidot vairākus nelielus aplīšus), liek uz plāts, tad ziež pildījumu, ko noklāj ar gabaliņos sagrieztām plūmēm. Mīklas malas uzloka uz augšu, lai veidotos sainīši. Mīklu apslaka ar pienu un uzbārsta cukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sainīšus cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni pusstundu, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna un pildījums pacēlies.

Kraukšķīgos sainīšus pasniedz karstus kopā ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.