Foto: Shutterstock

Drumstalu deserts 1

• 800 g plūmju

• 80 g brūnā cukura

Drumstalām:

• 200 g miltu

• 100 g sviesta

• 50 g auzu pārslu

• 50 g cukura

• šķipsna sāls

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo drumstalas. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, cukuru un auzu pārslas. Tad mazos gabaliņos sagriež sviestu (tam jābūt aukstam!) un ar pirkstiem iemīca sausajās sastāvdaļās, veidojot drumstalas. Ja masa šķiet par sausu, var pieliet nedaudz ūdens.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Tās kārto cepamtraukā ar griezuma vietu uz leju, uzbārsta brūno cukuru un pārkaisa drumstalas. Cep cepeškrāsnī 200 °C 20–25 minūtes, līdz virskārta viegli apbrūnējusi, bet drumstalas kļuvušas mīkstas.

Pasniedz karstas kopā ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.