Pikantā zilo plūmju mērce 1

• 2 kg plūmju

• 700 g ābolu

• 700 g rozīņu bez kauliņiem

• 4 sīpoli

• 3 ķiploka daiviņas

• 1,3 kg cukura

• 1,5 l galda etiķa

• 2 ēdamkarotes sāls

• 2 tējkarotes krustnagliņu

• 25 g smaržīgo piparu

• 25 g ingvera saknes

Pagatavošana:

Noskalotas plūmes liek katlā ar vāku, uzlej nedaudz ūdens un uz lēnas uguns izsautē mīkstas. Izberž caur sietu un atdala kauliņus. Ābolus nomizo, izņem serdes un sīki sagriež. Sīpolus nomizo un sakapā, ķiploka daiviņas saspiež.

Reklāma
Reklāma
Mājas
7 pārtikas produkti, kas nekad nebojājas. Var izveidot krājumus visam mūžam!
Kokteilis
Nosauktas 5 zodiaka zīmes, kurām dzīvē drīz sāksies “melnā strīpa”
Kokteilis
Kas vislabāk garšo katrai horoskopa zīmei? Pārbaudi, vai astrologiem taisnība!
Lasīt citas ziņas

Plūmes, ābolus, sīpolus, ķiplokus, rozīnes, etiķi, cukuru, sāli un marlē iesietas krustnagliņas, smaržīgos piparus un ingvera sakni liek katlā un vāra uz lēnas uguns, līdz visas sastāvdaļas mīkstas. Pilda burciņās un aizvāko.

Lai mērce būtu asāka, var pielikt svaigu čili.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.