Plūmju ievārījums ar mandelēm 0

Sastāvdaļas – 1 kg plūmju, 75 g valriekstu vai mandeļu, 3 – 4 ēdamkarotes konjaka, 1 kg ievārījuma cukura.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Plūmes nomazgā, izņem kauliņus un sagriež gabaliņos. Valriekstus pārlej ar karstu ūdeni, ļauj 10 minūtes nostāvēties un tad nokāš. Ja izmanto mandeles, tām noņem miziņas. Plūmēm pievieno blanšētos valriekstus, konjaku un cukuru. Vāra 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Masu lej tīrās burkās un aizvāko. Sanāk aromātisks ievārījums, mandeles piešķir neparastu garšu, tās ir mīkstas un uzbriedušas, garšo pavisam savādāk, nekā izkaltētas ar miziņu. Ja liek valriekstus, sanāk asāks, garša ir piesātinātāka.

PADOMI

• Ja plūmju ievārījums šķiet par asu un skābu, stipro garšu var mazināt, vārot tās kopā ar banāniem, nektarīniem vai saldajiem vasaras āboliem.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Pie plūmju ievārījuma labi noder kanēlis, tas atsvaidzina garšu, piedodot pikantu akcentu.

• Ja ir daudz aliču plūmju, ieteicams tās likt kopā ar banāniem (uz 3 kg plūmju vismaz kilograms banānu), tad ievārījums sanāk maigs, nevis skābs un stiprs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.