Plūmju ievārījums ar ingveru 0

Sastāvdaļas – 1 kg plūmju, 600 g cukura, 75 g svaiga ingvera.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Veselam
Kā atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi
Lasīt citas ziņas

Plūmes nomazgā, izņem kauliņus, tad sagriež gabaliņos. Nosver, lai sanāk kilograms augļu. Ingveru smalki sarīvē, pielej 3 ēdamkarotes ūdens un sablendē līdz viendabīgai masai. Tad caur marlīti izspiež sulu. Katlā ar biezu apakšu saliek plūmes, ingvera sulu un cukuru. Maisot vāra uz vidējas uguns, līdz masa kļūst bieza, veidojas ievārījuma konsistence. Pārbauda gatavību, mazliet uzpilinot uz šķīvja. Ja sarec, ievārījums gatavs. Sapilda sterilās burciņās. Sanāk ļoti aromātisks, nedaudz ass ievārījums. Iespējams, ka bērniem liksies par stipru, bet vīram pie cepeša būs īstajā reizē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.