Plūmju ievārījums ar ingveru 0
Sastāvdaļas – 1 kg plūmju, 600 g cukura, 75 g svaiga ingvera.
Pagatavošana.
Plūmes nomazgā, izņem kauliņus, tad sagriež gabaliņos. Nosver, lai sanāk kilograms augļu. Ingveru smalki sarīvē, pielej 3 ēdamkarotes ūdens un sablendē līdz viendabīgai masai. Tad caur marlīti izspiež sulu. Katlā ar biezu apakšu saliek plūmes, ingvera sulu un cukuru. Maisot vāra uz vidējas uguns, līdz masa kļūst bieza, veidojas ievārījuma konsistence. Pārbauda gatavību, mazliet uzpilinot uz šķīvja. Ja sarec, ievārījums gatavs. Sapilda sterilās burciņās. Sanāk ļoti aromātisks, nedaudz ass ievārījums. Iespējams, ka bērniem liksies par stipru, bet vīram pie cepeša būs īstajā reizē.