Foto: Anda Krauze

Plovs sātīgām vakariņām. Vārot nemaisa! 11

Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 700 g cūkas cauraudzīša
• 200 g sīpolu
• 200 g burkānu
• 50 g tomātu pastas
• 800 g rīsu
• ķiploki
• pipari
• sāls

Pagatavošana.
Cūkgaļu sagriež gabaliņos. Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu strauji apcep. Sīpolus sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Sīpolus un burkānus pieber gaļai, samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno garšvielas, tomātu pastu un sāli. Uzlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē. Pieber rīsus un samaisa. Uzlej tik daudz ūdens, lai nosedz katla saturu, un vēl mazliet. Traukam uzliek vāku, nogriež vismazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. Nemaisa!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.