Zemeņu tiramisu 0

Foto: SHUTTERSTOCK

• 600 g cepumu Dāmu pirkstiņi

• 8 olu dzeltenumi

• 250 g maskarpones

• 150 g cukura

• 1 l saldā krējuma

• 1 kg zemeņu

• 150 ml ābolu sulas

• vaniļas pāksts (vai pustējkarote vaniļas cukura)

Zemenes sablendē, pievieno ābolu (vai kādu citu) sulu un 50 g cukura. Olu dzeltenumiem pieber 50 g cukura un sakuļ viendabīgā gaišā masā.

Saldo krējumu saputo ar 50 g cukura. Pievieno maskarpones sieru un no vaniļas pāksts izkasītās sēkliņas. Krēmu uzputo vēlreiz un pievieno uzputotos olu dzeltenumus.

Cepumus iemērc sablendētajās zemenēs un kārto traukā. Virs cepumu kārtas liek krēma kārtu, tad atkal cepumu kārtu un pārziež krēmu.

Kārtojumu liek ledusskapī vismaz uz nakti. Pasniedzot dekorē ar zemenēm.

Ja tiks izmantotas avenes, šo kārtojumu varēs saukt par aveņu tiramisu.

PADOMS

Foto: SHUTTERSTOCK

Olām pirms kulšanas jābūt istabas temperatūrā, bet, lai iegūtu stingru baltumu, tam var pievienot šķipsniņu sāls. Savienojot olas baltumu ar dzeltenumu un maskarpones sieru, tiek iegūts krēms.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.