Ar upenēm 0

Foto: SHUTTERSTOCK

• 24 gab. cepumu Dāmu pirkstiņi

• 500 g maskarpones

• 100–120 g cukura

• 5 olas

• 1 vaniļas pāksts

• naža gals sāls

• 50 ml konjaka

• 200 ml rūgtas, stipras kafijas

• 100 g tumšās šokolādes

• kakao pulveris

• pāris sauju saldu upeņu (var izmantot arī citas gatavas, mīkstas ogas)

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, sakuļ, līdz masa kļūst gaiša. Pievieno vaniļas pāksts sēkliņas (pāksti gareniski pārgriež un ar naža neaso pusi tās izkasa). Sakultajos olu dzeltenumos iemaisa maskarpones sieru.

Olu baltumiem pieber naža galu sāls un sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi iecilā siera masā.

Uzvāra stipru kafiju, pievieno konjaku. Atdzesē.

Stikla traukā iekaisa kakao pulveri. Cepumus iemērcē kafijā, ātri ņem laukā un kārto traukā. Kad pamats noklāts, pārliek maskarpones krēma kārtu, uzkaisa ogas, uzrīvē šokolādi. Liek otru cepumu kārtu, tos ātri izmērcējot, atkal kārtu krēma, ogas un rīvēto šokolādi.

Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un uz nakti ieliek ledusskapī.

Ja tiramisu ēdīs bērni, konjaku nepievieno.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.