Vasarīgais 0

Foto: SHUTTERSTOCK

• 12 gab. cepumu Dāmu pirkstiņi

• 250 g maskarpones siera

• 4 olas

• 180 g cukura

• 500 g zemeņu

• puscitrona sula

• piparmērtras lapiņas dekorēšanai

Cepumus sasmalcina drupačās. Divas trešdaļas zemeņu saspaida ar dakšiņu, uzlej citrona sulu un uzber 20 g cukura – visu samaisa. Atlikušās ogas katru sagriež četrās daļās.

Tiramisu gatavo jau porcijās. Platākas glāzes vai deserta trauka apakšā liek ceturkšņos sagrieztās zemenes, uzlej zemeņu masu.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar 130 g cukura, līdz tie gandrīz balti. Pievieno maskarpones sieru un samaisa, līdz masa viendabīga. Baltumus sakuļ ar 30 g cukura un iecilā siera masā.

Daļu siera masas liek glāzēs virs zemenēm, tad sasmalcināto cepumu kārtu, virs tās liek siera masu.

Desertu dekorē ar sagrieztajām zemenēm, piparmētras lapiņām.

Pirms pasniegšanas desertam ledusskapī jāpastāv vismaz pāris stundu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.