
Lielais tiramisu 0
• 6 olas (vislabāk lauku vistu)
• 3 kārbas maskarpones siera
• 3 mazie (pa 200 g) iepakojumi cepumu Dāmu pirkstiņi
• 300 g pūdercukura
• vairākas tases stipras kafijas
• 50–70 g ruma vai brendija
• kakao pulveris
Izvāra kafiju, atdzesē un pievieno alkoholu.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar pūdercukuru, pievieno maskarpones sieru un turpina putot. Trīs olu baltumus saputo stingrās putās. Ar mikseri (nevis karoti) olu baltumus iejauc jau gatavajā siera masā.
Cepumus apmērcē kafijas–ruma šķīdumā – tas jādara zibenīgi, jo cepumi ir trausli un no liela mitruma var izjukt pirkstos. Tos kārto trauka apakšā. Cepumu kārtai liek virsū siera krēmīgo masu. Tā turpina, līdz trauks pilns. Pēdējai jābūt krēma kārtai (ieteicamais kārtu skaits – 3–4).
Caur sietiņu kārtojumam bagātīgi pārkaisa kakao pulveri. Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
Pasniedz ar vaniļas, zemeņu vai šokolādes mērci, taču deserts lieliski garšos arī tāpat.